И така, представям ви съвсем нова рецепта с адрес от Румъния, която там наричат Salata de vinete.
Нарича се така, защото съдържа патладжани, които имат специфичен син цвят. На латински venetus e дума за интензивно морско-синьо и заради цвета на патладжаните тази салата носи подобно име, сходно с това на водната Венеция (за справка прочетете за произхода на град Венеция в търсачката на блог бг).
И така вземате 3 сварени жълтъка и ги разбивате с една опаковка майонеза с няколко капки оцет, половин изтискан лимон и ситно нарязан пресен лук - половин средно голяма глава. После към тази смес добавяте 2-3 супени лъжици горчица и към така получилата се смес прибавяте предварително изпеканите, обелени и смлени на крем сини патладжани,разбира се може и шарени патладжани да се използват.
Получената салата има....
Няма коментари:
Публикуване на коментар