http://apollon.blog.bg/recepti/2015/09/14/iastie-s-patladjan-kromid-limonov-sok-maioneza-i-gorchica-qu.1391712
И така, представям ви съвсем нова рецепта с адрес от Румъния, която там наричат Salata de vinete.
Нарича се така, защото съдържа патладжани, които имат специфичен син
цвят. На латински venetus e дума за интензивно морско-синьо и заради
цвета на патладжаните тази салата носи подобно име, сходно с това на
водната Венеция (за справка прочетете за произхода на град Венеция в
търсачката на блог бг).
И така вземате 3 сварени жълтъка и ги разбивате с една опаковка майонеза
с няколко капки оцет, половин изтискан лимон и ситно нарязан пресен лук
- половин средно голяма глава. После към тази смес добавяте 2-3 супени
лъжици горчица и към така получилата се смес прибавяте предварително
изпеканите, обелени и смлени на крем сини патладжани,разбира се може и
шарени патладжани да се използват.
Получената салата има....
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар